Veelgestelde vragen

Alle woningen zijn verkocht! 
Jouw woning nog niet gevonden? Schrijf je in op HoeWonen!

Algemeen

Klik op de button 'inschrijven' bovenaan deze website.
Maak hier je persoonlijk account aan of log in als je dit eerder al gedaan hebt.

In je persoonlijke account vind je aan de linkerzijde in het menu het digitale inschrijfformulier.
Doorloop de stappen op het inschrijfformulier en onderteken in de laatste stap het formulier.
Je ontvangt per mail een bevestiging van je inschrijving. Je kunt inschrijven t/m 16 juli.

Let op: de woningvoorkeuren die zijn doorgegeven voor 6 juli zijn nog  géén definitieve inschrijving. Om in aanmerking te komen voor een woning, dient u het inschrijfformulier tussen 6 juli 12:00 en 16 juli digitaal te ondertekenen. U ontvangt per mail een bevestiging van uw definitieve inschrijving.


Wanneer start de bouw?

In de overeenkomst staan een aantal opschortende voorwaarden genoemd waar we aan moeten voldoen voordat we kunnen starten met de bouwwerkzaamheden. Een belangrijke opschortende voorwaarde is dat 70% van alle woningen verkocht moet zijn. Nadat aan alle opschortende voorwaarden is voldaan, wordt gestart met de bouwvoorbereidingen. In verband met de bereikbaarheid van de bouwplaats, wordt eerst gestart met de bouw van de appartementen. De bouw van de woningen start enkele maanden later. Uiterlijk binnen 9 maanden nadat aan alle opschortende voorwaarden is voldaan, wordt er gestart met de bouw van de woningen.  


Wat is de bouwtijd?

In de aanneemovereenkomst voor de woningen wordt het aantal werkbare werkdagen genoemd. Binnen deze termijn moeten de woningen opgeleverd worden.


Situatie

Waar ligt het project? 

Van Meurshof ligt op de locatie van de oude gemeentewerf, tussen het centrum van Heerde en het Van Meurspark.


Wie ontwikkelt de locatie?

Van Meurshof wordt ontwikkeld door Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. uit Harderwijk. De woningen worden gebouwd door Van Wijnen Harderwijk B.V..


Hoe is het parkeren ingericht?

Er wordt een nieuw openbaar parkeerhof aangelegd tussen de woningen en de Kerkstraat. Dit parkeerhof wordt bereikbaar vanaf de Kerkstraat. Iedere woning krijgt op dit parkeerhof het exclusief gebruiksrecht voor één parkeerplaats. Deze parkeerplaats blijft eigendom van de gemeente. Ook voor bezoekers is ruimte om te parkeren op dit openbare parkeerhof.

Na oplevering wordt de Kerkstraat opnieuw ingericht, waarbij extra openbare parkeerplaatsen worden gerealiseerd.

De (toekomstig)bewoners van de appartementen krijgen een parkeerplaats aan de Marktstraat.


Hoe zijn de woningen bereikbaar?

Er wordt een nieuw (fiets)pad aangelegd vanaf het centrum naar de Van Meurspark. Dit pad wordt autoluw. Dit betekent dat dit pad alleen gebruikt mag worden door fietsers en voetgangers. 

Vanaf dit (fiets)pad worden voetpaden naar de voordeuren van de woningen aangelegd.


Woningen

Hoeveel woningen komen er?

Er komen in totaal 16 koopwoningen; 6 gezins twee-onder-een-kapwoningen, 6 levensloopbestendige twee-onder-een-kap woningen en 4 levensloopbestendige rijwoningen.


Komen er ook huurwoningen?

Naast de 16 woningen Van Meurspark, worden 22 huurappartementen voor woningstichting Triada gerealiseerd. De verhuur van deze appartementen verloopt via Triada.


Wordt er duurzaam gebouwd?

Van Wijnen bouwt samen aan ruimte voor een beter leven. Voor nu én de toekomst en kijkt verder dan de huidige (woon-) behoeftes en bouwmogelijkheden en zijn zuinig op de wereld. We ontwikkelen gasloos en energiezuinig. Dit is voor de aarde én de eindgebruiker de beste keuze en wordt ook gedaan in het project Van Meurshof in Heerde.

Alle woningen voldoen aan de huidige BENG-eisen en worden voorzien van een lucht-waterwarmtepomp met vloerverwarming. Er wordt een ventilatiesysteem met warmteterugwinning toegepast. Daarnaast worden er op een aantal woningen zonnepanelen geplaatst om aan de BENG-eisen te voldoen.


Afwerking

Wat is het werkingsniveau van de woningen?

De badkamer en het toilet zijn voorzien van sanitair en tegelwerk. Het leidingwerk voor de keuken is inbegrepen, de keuken zelf niet. De wanden zijn behangklaar afgewerkt. De woningen zijn voorzien van vloerverwarming. Je dient rekening te houden met het leggen van de juiste vloer hiervoor. De plafonds worden standaard voorzien van spackwerk met V-naden in het zicht.

Van Wijnen zal in het meer- en minderwerk traject diverse ruwbouw- en afbouwopties aanbieden. Na het tekenen van de overeenkomst heb je als koper van een woning altijd een gesprek met een kopersbegeleider van Van Wijnen. Na dit gesprek ontvang je een uitnodiging voor de showroom voor de verdere afwerking van de keuken en badkamer.


Naast de 16 woningen Van Meurspark, worden 22 huurappartementen voor woningstichting Triada gerealiseerd. De verhuur van deze appartementen verloopt via Triada.


Alle woningen zijn verkocht! 
Jouw woning nog niet gevonden? Schrijf je in op HoeWonen!